onsdag 18. mai 2011

17 mai Trifle







Jeg så et bilde på nettet og fikk utrolig lyst til å lage en trifle. Jeg kaller den 17 mai trifle og den ble utrolig god.  Den ser absolutt ikke ut som det jeg hadde håpet, men jeg noterte meg en del ting jeg vil gjøre andeledes. Dette blir min 17 mai dessert og barna mine spiste og spiste - de elsket den.

Litt av poenget med trifle har jeg skjønt er at det skal se pent ut  og at det skal serveres i en glassbolle, gjerne på stett. Jeg har lett etter en bolle på stett, men fant det på Pentik. Der hadde de et par varianter.

17 mai Triflen er lagd av :
  • Ladyfingerkjeks 24 - 36 stk
  • Vaniljepudding (*), 2 pakker
  • Bringebær, 2 pakker
  • Blåbær, 2 pakker
  • Jordbær, 2 kurver
  • Sitronsaft, 2 ss friskpresset sitronsaft
  • Sukker 1/4 cup
  • Krem. 2-3 dl fløte
  • Vaniljeextract, 1 ts
  • Sukker 2-3 ss

*) Jeg brukte Jell-O French Vanilla pudding mix som lages med 2 cups Melk. 

Skjær 1 kurv Jordbær i skiver, bland med 1/4 cups sukker og 2 ss sitronsaft. La stå i 30 min.
Lag Vaniljepudding etter anvisning eller oppskrift
Dekk bunnen med Ladyfingerkjeks
Del de i passe størrelse og sett de oppå bunnen, med sukker siden ut. Pass på at det ikke blir for høyt.
jeg synes mine ble for lange.
Legg et lag med jordbær oppå kjeksen, litt bringebær og blåbær og legg et lag med vaniljepudding oppå.
Skjær noen jordbær i skriver og legg langs kanten . Legg på et nytt lag med Ladyfingers kjeks og legg på
bær, og et lag med vaniljepudding. Legg et lag med blåbær, enten rundt kanten eller dekke hele flaten. Fyll på med mer bær og dekk med et lag pisket krem med sukker og vaniljeextract. Dette bør ikke være for tykt.
Pynt med Ladyfingers, bær og evnt en kremdott på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar