fredag 25. februar 2011

Flykake




Milla's kake
Grunnen til at jeg kaller den Milla's kake er fordi det var Milla som foreslo kombinasjonen
Kaken er laget til kjærsten min sin bursdag.
Marshmallows er brukt som skyer og flyet er et lekefly

Sukkerbunn
Bringebærmousse
Makronbunn
Tobleronekrem
Sukkerbunn
Krem rundt / oppå
Vanilla icing
Marsipan el MMF

Tips
  • Lag sukkerbunn i 26 cm form kvelden før.
  • Lag makronbunn dagen før. Bruk 2 poser hvis man vil at bunnen skal være litt tykk
  • Lag gele i god tid, sånn at den er i ferd med å stivne
  • Lag vanilla icing kvelden før.
  • Lag kaken med kanten på formen på, sett i kjøleskap mellom hvert lag for at det skal stivne.
  • Lag evnt. dik av smørkrem / vanilla icing 1-2 runder rundt kaken.
Sukkerbunn
Oppskrift finnes på bloggen

Bringebærmousse
Dette er den lettvinte moussen

1 pk Bringebærgele
1 pk Fløte

Lag gele etter oppskrift. Når den begynner å stivne, pisk den luftig og lett. Den skal bli helt rosa. Pisk en fløte og vend inn i geleen til den får en jevn farge
(festkaker.no)

Makronbunn:
Freia's makronbunn pose.
Følg oppskrift på posen

Toblerone krem
60   g      Tobleron
3     dl     Fløte
Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl. Pisk fløten helt stiv (nesten smør). Bland forsiktig den smeltede avkjølte sjokoladen i kremen.

Vanilla icing:
4         ss       Mel
31/2    dl       Melk
Dette kokes opp, rør godt til det blir tykt, ha i en bolle og avkjøl til 37 gr.
31/2   dl        Usaltet smør (250-300 gr)
31/2   dl        Melis
1 1/2  ts        Vaniljesukker / Vanilje essens ( jeg brukte det)
Miks smør hvitt, så ha i melis litt etter litt samt vaniljesukker. Tilslutt har du i melk /mel puddingen.
La koke 5-10 min (puddingen må være avkjølt hvis ikke skiller icingen seg).
Miks i 3-4 min. Bruk gjerne stavmixer for at det ikke skal være klumper.

Mine tips:
1 ts ekstra vaniljesukker eller noen dråper vaniljeessens / extract
Bruke usaltet smør
Bruke vaniljesukker med ekte vanilje

(festkaker.no)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar