fredag 25. februar 2011

Torta Pasqualina - Påsketerte

Italiensk påsketerte fra Liguria, Italia.

12 porsjoner som forrett

Fyll:
900  g  Frossen Spinat, ting
300  g  Ricotta
300  g  Cottage Cheese
 50  g  Brødsmuler
1     dl  Melk
100  g  Nyrevet Parmesan
3          Egg, Sammenvispet
            Salt og Pepper
6          Egg

Terteskall:
1   pk   Filodeig
            Olivenolje til Pensling


1. Klem overflødig væske ut av spinaten og bland sammen med ricotta, cottage cheese, brødsmuler, melk, parmesan, og de 3 sammenvispede eggene. Smak GODT til med salt og pepper. Viktig å krydre godt.

2. Pensle en 28 cam springform med olje og legg ett lag filodeig. La deigen henge over siden på formen. Pensle med olje og et nytt lage med deig. Gjenta til du har 6 lag.

3. Ha i fyllet og lag 6 fordypninger, de skal romme 1 ett hver med en skje. Knekk eggene i hver sin fordypning. Dekk med 4 lag deig, penslet med olivenolje mellom lagene.

4. Klipp bort deigen som henger over siden av formen og brett deigen inn for å lage en lukket terte.
Pensel med Olje og stikk noen hull på deigen med en gaffel, så dampen slipper ut.
Stek på 200 grader i 75 min.

Eggene kommer til syne når den deles i serveringsstykker .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar