fredag 25. februar 2011

Jordbær og Bringebær is kake


Da jeg så denne kaken på forssiden av et svenskt matblad våren 2007 måtte jeg bare kjøpe det bladet.
Kaken på bilde var mer fyllt med bær enn min og så fantastisk god ut.
Det var den også.
Den ble laget til Emilia sin 1 års dag .

Fra Oppskriften
Kaken kan lages god tid i forveien før festen og oppbevares i fryseren.
Ha kremen rundt kanten og sett på kjeksen kvelden i forveien.
Sett kaken tilbake i fryseren.
Pynt med bærene samme dag den skal serveres.

Mandelbunn:
150    g    Mandler
4              Eggehviter
1       ss    Sitronsaft
150    g    Melis


Fyll:
2        pl   Gelatin
1              Eggehvite
5        dl   Kremfløte
5              Eggeplommer
2        dl   Melis
2        pk  Frosne Bringebær (a 225 gr)
1              Sitron, revet skall og saft

Garnering:
4         dl   Kremfløte
26             Fingerkjeks
1/2       l    Jordbær
1/2       l    Bringebær

Pynt:
                 Silkebånd
                 Roseblader

1. Mal mandlene eller finhakk dem i en mixer. Visp eggehvitene stive , tilsett sitronsaft og visp videre,
    mens melis tilsettes.  Fold forsiktig inn mandlene.

2. Dekk bunnen av en kakeform (24 cm) med bakepapir og hell i mandelrøren. Stek bunnen ved 150 gr på
    nederste rille i ovnen i ca 40 min og avkjøl den i formen.

3. Ta kanten av formen, vask den og sett den på igjen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min.

4. Visp eggehvitene til hardt skum og visp fløten for seg.

5. Visp eggeplommene med melisen. Tilsett bringebær, gjerne litt frosne og visp med mikseren til de er litt    
    moset. Tilsett sitronskall og saft.

6. Klem vannet av gelatinen og løs den opp i litt kokende vann. Rør gelatinen i oppløsningen i eggeplomme
    blandingen. Rør forsiktig inn eggehvitene og kremen.

7. Hell blandingen i formen oppå mandelbunnen. Sett formen i fryseren natten over slik at den blir gjennom
    frossen.

8. Visp fløten til garnering. Ta kanten av formen. Smør kremen rundt kanten og resten oppå . Pynt med
    jordbær, bringebær.
    Sett kjeksen rund kanten og knyt forsiktig et silkebånd rundt.  Strø over roseblader.

9. La kaken stå i romtemperatur ca 30 min før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar